Värmlands psykiatriska utredningsbyrå

Respekt, vänlighet och engagemang

Sök till oss

Hos oss får du möjlighet att göra en professionell neuropsykiatrisk utredning för vuxna och barn/ungdomar utifrån en evidensbaserad utredningsmetodik.

Du kan räkna med att den neuropsykiatriska utredningen tar ungefär 3-6 tillfällen att genomföra (1-3 veckor) och den påbörjas oftast inom 1 vecka.

För vuxna neuropsykiatriska utredningen baseras på specifika frågeformulär, kliniska intervjuer av dig och dina anhöriga och samt på psykologiska tester. Du kan känna dig trygg i att den neuropsykiatriska utredningen utförs av specialistpsykolog i klinisk med flerårig erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar av vuxna.

För barn neuropsykiatriska utredningen baseras på specifika frågeformulär, kliniska intervjuer av barnet och anhöriga och samt på psykologiska tester. Denn neuropsykiatriska utredningen utförs av specialistpsykolog i klinisk med flerårig erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar av barn och ungdomar.

Om utredningen gäller ert barn är det ni som vårdnadshavare och skola som fyller i skattningsformulären  respektive skola.  Barnet fyller alla formulär i mottagningen. Skolformulären skickas via email till ditt barns mentor/pedagog att fylla i.

När den neuropsykiatriska utredningen är klar får du/ni både en muntlig och skriftlig neuropsykiatrisk utlåtande av utredningsresultaten.

I så fall om utredningen leder till någon diagnos då i samråd med dig/er ärendet skickas vidare till öppenvårdspsykiatrin

Har du några frågor så tveka inte att höra av er

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå